«
  1. Ana sayfa
  2. Cilt Bakım
  3. Acı Badem Yağının Faydaları

Acı Badem Yağının Faydaları

Acı Badem Yağının Saça Faydaları

Bir çok derde deva olan Acı Badem Yağı, bir o kadar da kozmetik için kullanılıyor. Doğal olduğu için insanların içinde hiç bir türlü şüphe bırakmaması da ayrıcalık kazandırıyor. Oldukça faydalı olan acı badem yağı hakkında sizler için araştırma yaptık ve bir çok sorunun cevabını sizler için makalemizde verdik bir göz gezdirerek acı badem yağı hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Acı Badem Yağı Nedir?

Ağacından koparılan bademlerin press işlemi uygulanarak yağının çıkarılmasıyla elde edilir.

Tatlı bademe benzerliğiyle tanınan acı badem yağının tek farklılıkları yetiştikleri ağaçların farklı olması ve tat farkıdır.

Badem genellikle orta doğu ve asya olmak üzere çok fazla yetiştirilir ve tüketilir. Tüketmek için genellikle tatlı badem tercih edilir çünkü oldukça lezzetlidir.

Acı Badem Yağının Saça Faydaları

Saçların en çok ihtiyacı olan A, Saç proteini, D, B1, B2 ve B6 vitaminlerei içeriğinde barındıran acı badem yağı saçlarınız için bire bir en çok tercih edilen yağlardandır.

  • Saçların uzamasına yardımcı olur.
  • Saç dökülmesini engeller.
  • Kellik problemine engel olur.
  • Saç beyazlamasını engeller.
  • Kepek problemini yok eder.
  • Elektriklenme sorununu ortadan kaldırır.
  • Saçlarınızı canlı ve parlak yapar.

Acı Badem Yağının Yüze Faydaları

Acı badem yağı içeriğinde bulundurduğu vitaminler sayesinde yüzünüzün ihtiyacı olan bütün ihtiyaçları karşılar. Akneleri temizler, sivilce oluşumunu engeller, siyah noktaları yok eder, kırışıklıkları onararak cildinizin daha parlak ve güzel görünmesini sağlar. Ayrıca cildinize derinlemesine bakım yaparak yaşlanmayı geciktirir.

Acı Badem Yağının Kaşa Faydaları

Acı badem yağı besleyici özelliği sayesinde kıl köklerini içeriğinde bulunan vitamin ve minerallerle besleyerek gürleştirir ve daha parlak bir görünüme kavuşturur.

Acı Badem Yağı Nasıl Kullanılır?

Acı badem yağı hem gıda hem de doğal cilt ve saç bakım ürünü olarak kullanılabilecek çok amaçlı bir üründür. Mutfakta, saç bakımında, cilt ve kıl kökleri onarımında bir çok bakımda bulunur.

Acı Badem Yağı Sakal Çıkarır Mı?

Acı badem yağı sıvı olma özelliği sayesinde deri altındaki gözeneklere ulaşarak salak köklerinize içeriğinde bulundurduğu vitaminler sayesinde bakım yaparak besler bu sayede sakallarınız daha gür ve parlak bir görünüme kavuşurken beyazlamanında önüne geçer.

Acı Badem Yağının Kirpiğe Faydaları

Kirpiklerinizin doğal bir yöntemle büyümesini istiyorsanız her gün yatmadan önce kirpiklerinize bir miktar badem yağı sürerek içeriğinde bulundurduğu vitaminler sayesinde uzamasını ve parlak bir görünüme kavuşmasını sağlayabilirsiniz.

Acı Badem Yağı Yüzde Tüylenme Yapar Mı?

Acı badem yağı sadece kıl köklerini besler tüy bulunmayan yerde kıl kökü olmadığı için doğal olarak yüzde tüylenme yapmaz. Acı badem yağı yüzünüzdeki kırışıklıkların giderilmesine engel olurken cildinizi besler ve onarır. Bu sayede yüzünüz canlı ve parlak bir görünüme kavuşur.

Acı Badem Yağının Zararları

Her şeyin fazlasının zararı olduğu gibi acı badem yağının fazlasının da elbette zararları var. Sizler için listeledik.

  • Çok fazla kullanımda yüzünüzü yağlandırabilir.
  • Saçlarınıza çok fazla kullanırsanız saçlarınızda yağlanma yapabilir.
  • Çok fazla sürdüğünü yerde hafif ama zararsız bir yanma yaşayabilirsiniz.
  • Alerjiniz varsa kesinlikle kullanmayınız ciddi sağlık problemlerine yol açabilir.

Acı Badem Yağının Diğer Faydaları

  • Kurumuş cildi nemlendirir
  • Kuru öksürüğe karşı oldukça etkilidir
  • Toksin özelliği sayesinde idrarı attırır.
  • Bağırsaklarınızda mikroplardan dolayı oluşan parazitleri öldürür
  • Glikoz seviyenizi dengeleyerek şeker yükselmesini engeller.
  • Takviye özelliği sayesinde vücudunuzu dinç tutar
  • Sakinleştirici özelliğiyle sinir ve stresi alır.
  • Cildinizi onararak cilt çatlaklarını yok eder.
Bir Cevap Yaz

Sağlık Vitrin Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-Posta adresiniz paylaşılmayacaktır. Doldurulması zorunlu alanlar işaretlenmiştir *